INOVEX
Новини
AHWI Сложи точка в спора, коя е най-добрата горска самоходна верижна машина и мулчер AHWI Сложи точка в спора, коя е най-добрата горска самоходна верижна машина и мулчер
26.09.2016

AHWI Сложи точка в спора, коя е най-добрата горска самоходна верижна машина и мулчер

Легендарната немска марка за комбинирани мулчер-тилъри и самоходни верижни горски машини  AHWI бе представена за първи път в България на щанда на официалният представител на марката за страната ИНОВЕКС Груп на тазгодишното есенно издание на изложението Бата Агро в Стара Загора.

Посетителите се запознаха от близко с трите най-продавани модела на произодителя: комбиниран механичен мулчер-тилър М550, тилър за рекултивиране на дълбочина 30-35см RFL 700 и самоходния верижен RAPTOR 300 в комбинация с мулчер М650.

Веднага след изложението стартираха и първите демонстрации на АHWI в реални условия в страната.  ИНОВЕКС Груп представи в четири точки на страна Твърдица, Елена, Разград и Ихтиман работата на самоходният модел RAPTOR .

Моделът е с двигател 275к.с., оборудван с климатик и високотехнологична кабина с ергономична седалка, радио-CD плейър, компресор с регулируемо налягане в кабината против проникване на прах, отделение за охлаждане на напитки както и специална бронировка на кабината. В нея операторът може да работи спокойно и сигурно и при 16 часова смяна. AHWI Raptop 300 е подходящ за работа и в най-тежки метереологични условия, както през лятото, така и през зимата, без ограничения ,като освен мулчер и тилър към него може да се агрегатира мощен роторен снегорин,приспособление за прибиране на биомаса и други.

Клиентите останаха смаяни от лекотата и скоростта, с която тази машина предолява големи по диаметър дървета, пънове, корени и други.

По време на демонстрациите машината работеше във възможно най-тежките горски терени и постигина удивително ниският среден разход от 22,5 л./моточас.

Минимума, който постигна като производителност в най-трудният участък с гъста растителност и дебелина на дърветата околко 40см. бе 2 декара на моточас.

Поради директното предаване на мощността от двигателя към мулчера, посредством кардан или лента и уникалния турбо съединител за защита от претоварване, машината не прояви нужда от нито секунда почивка по време на работата за разлика от всички останали аналози с хидравлично задвижване на мулчера.

Благодарение на минималния натиск върху почвата, невероятно точното разпределение на теглото на машината, специалната форма на веригите и поставените високо задвиващи мотори на веригите, машината нямаше проблеми със сцепление или затъване дори в проливният дъжд и калният терен в района на Разград.

Според мнението на клиенти присъстващи на демонстрациите, производителноста на машината е на поне два аналогични по мощност трактора с мулчери, за разлика от разхода на гориво ,който уверихме се е над 4 пъти по-нисък от техния.

Всеки от клиентите бързо се убеди, защо машината е предпочитана за професионална работа и колко пъти по-бързо се възвръща инвестицията в нея.

Специално на демонстрациите присъстваха Търговският директор на АHWI – Робърт Хамършмит и Сервизният инженер Алексей Клименко  , който бе и оператор на машината. Заедно с екипа на ИНОВЕКС Груп те консултираха и отговориха на всички въпроси.

Видео материали от презентациите може да намерите на youtube канала на ИНОВЕКС Груп https://www.youtube.com/watch?v=ZtPHLIGkggwВсички новини »