INOVEX
Новини
Уникална за България технология за полимер-модифициран битум в изграждане на ЛОТ 4 от АМ Тракия Уникална за България технология за полимер-модифициран битум в изграждане на ЛОТ 4 от АМ Тракия
30.07.2013

ИНОВЕКС Груп достави най-голямата продавана някога в България мобилна инсталация за полимер-модифициран битум. Тя е с капацитет до 60 т/час, използваща последно поколение мелница Siefer Trigonal. Мелницата е модел SM-D3 HK с версия с подгряване, изработена по технология single pass и с гарантирано немско качество.

Поради прецизността при фината полимеризация на мелницата и цялостната технология на компанията OKUR Makina, ИНОВЕКС Груп представя уникалната за България технология за „зреене“ на битума, осигуряваща готов битум за използване след 60 мин., а не както обикновено – след минимум 24 часа. Системата за управление на инсталацията, осигурява 3 начина на управление: автоматично - от компютър, ръчно - от компютър и ръчно - без компютър.

Операторите могат да проследяват изцяло работата на моторите и клапаните, както и да следят циркулацията и регулирането на температурата.

Полимер-модифицираният битум се използва като свързващо вещество при производството на асфалтови смеси за пътища с тежко интензивно движение и може да се влагат и в двата пласта /биндера и износващия/, за това е от огромно значение качеството на използваните гранулирани полимери.  Доставената мобилна инсталация за полимер-модифициран битум работи с гранулирани полимери тип SBS. За доизграждането на АМ Тракия се използват полимери Kraton, доставени отново от ИНОВЕКС Груп - директен вносител на Кraton за България.

Kraton e доказан пьртньор при производство на полимер-модифицирани битуми, гарантиращ най-висок клас и качество при строителството на автомагистрали и първокласни пътища с високо натоварване. Гранулираният полимер Kraton e с най-високи температурни показатели в класа си, което гарантира – при високи температури да не се образуват коловози, а при ниски температури да не се образуват пропуквания. Той осигурява добро сцепление с каменния материал, добра гъвкаквост и еластичност при полагане, което спомага за нужната по-голямата производителност за обекта.

Сериозно е предимството при производство на готово количество полимер-модифициран битум на всеки час с инсталациите OKUR за новостроящия се ЛОТ 4 от магистрала Тракия да бъде завършен в срок. Полимер-модифиициранният битум, вложен в настилката на този участик, безспорнно ще бъде с най-високо качество от всички пътни отсечки в страната до момента.

Едновременно с мобилната инсталация за полимер-модифициран битум, ИНОВЕКС Груп достави за същия обект и мобилна инсталация за битумна емулсия. Инсталацията, чиито капацитет е 15т/час, е оборудвана с колоидна мелница, собствено производство на компанията ОKUR  Makina. Инсталацията позволява да се работи както с полимеризиран вече битум за полимеризирана емулсия, така и с чист битум, предназначени са за битумен разлив и връзка между конструкционни асфалтови пластове, при ремонти, възстановяване и  повърхностна обработка на пътища.


Технологията бе отразена и в ежедневника 24 часа: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2186015 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Всички новини »