Г-н Митев, ИНОВЕКС Груп е с десетгодишна история. Разкаже" />
INOVEX
Новини
ИНОВЕКС Груп е партньор на успешните строителни компании в България ИНОВЕКС Груп е партньор на успешните строителни компании в България
10.07.2013

Г-н Митев, ИНОВЕКС Груп е с десетгодишна история. Разкажете малко повече за фирмата и основната й дейност.

ИНОВЕКС Груп е създадена в началото на 2004 г. само на база ентусиазъм и вяра в успеха. Всичко, което сме днес, се дължи единствено на сърцатата ни работа през последните 10 години. Няма друга компания в нашия бранш, чийто генезис до днес да е единствено и само на пазарен принцип. Днес ние сме непреодолим фактор в бранша и не случайно новият ни слоган е EQUIPMENT AUTHORITY. Предлагаме пълна гама строителна техника чрез дирекно представителство на над 60 водещи световни производителя на строителна техника.

Отскоро работим в земеделския сектор и имаме повече от сериозни планове в този бранш. Разполагаме с отделна сервизна организация ИНОВЕКС Сервиз, покриваща най-високите изисквания на нашите клиенти от всички сфери в цялата страна. Ние сме най-големия вносител на консумативи и резервни части за всички марки и модели машини. Така започнали не от 0 а от минус, днес ИНОВЕКС Груп е водещ партньор на успешните строителни компании в България.

Разкажете по какви проекти работите в момента.

От началото на месец май тази година, сме официален сервизен партньор на изпълнителя на Лот 4 от АМ Тракия–ИСА 2000, където поддържаме при денонощни дежурства доставените от нас десетки машини с марките New Holland, Atlas, Okur, Keestrack и други, а така също и асфалтополагащи, земекопни, трошачни, пресевни и други машини, работещи на обекта - част от машинния парк на нашия клиент. За този проект доставихме и успешно пуснахме в експлоатация най-голямата продавана някога в България мобилна инсталация за полимер-модифициран битум с максимален капацитет 60т/ч и инсталация за битумна емулсия с максимален капацитет 15т/ч, като същевременно доставихме множество челни товарачи, комбинирани багер-товарачи, валяци и друга необходима техника за успешното завършване на обекта. Поради възловата ни роля на този така важен за България обект, сме концентрирали огромен ресурс от хора, сервизни атвомобили и логистика, с оглед осигуряване на безпроблемната работа на нашия клиент.

С гордост мога да заявя, че ИНОВЕКС Груп остава единственият партньор в нашия бранш, който изпълнява обещанията си. Именно това е и причината ИНОВЕКС Груп да бележи ръст всяка година, въпреки кризата.

Може ли да кажете към какви продукти основно е ориентиран българският потребител?

Поради огромния спад в строителния сектор след 2008 г. продажбите на тежки строителни машини като верижни багери, товарачи с обем над 3m3 и други в този клас са малък процент. Основният интерес е от пътностроителния бранш, където поради мащабното строителство на магистрали и реконструкция на стари пътища има ориентация към специализираните машини като машини за набиване на мантинели, машини за полагане на стабилизиран пътен банкет, машини за отливане на бордюри и канавки и машини за полагане на павета и бордюри.

С финансирането по оперативните програми на ЕС, и по-точно по програмата за „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика”, където до този момент са изплатени 1 067 505 994 лв. от общ бюдежт 2 273 096 041 лв., се забелязва и нарстващ интерес към инсталации за производство на вибропресовани бетонови изделия, инсталации за полимер-модифициран битум, инсталации за призводство на битумна емулсия и асфалтови бази.

Естествено, като брой продадени машини преобладават продажбите на комбинирани багер-товарачи, мини-челни товарачи, челни товарачи и други, които успешно продаваме през последните години във ВиК сектора, пътното и комунално строителство. Най-големите ни клиенти безспорно са от пътното строителство и ВиК сектора в страната, където към днешна дата ИНОВЕКС Груп е доминиращ доставчик и сервизен партньор на всички видове оборудване.

За това като цяло може да се обобщи, че купувачите на нови машини днес са единствено доказалите се големи компании в бранша, които работят на големи обекти и са успешни въпреки трудностите в строителния сектор.

Планирате ли нови инвестиции, свързани с развитието на фирмата?

В началото на 2013 ИНОВЕКС Груп регистрира ново дружество ИНОВЕКС Земеделска Техника, с което вече успешно оперира и в земеделския сектор. За този сектор сформирахме нов екип от търговски представители и сервизни специалисти и работим и по стартирането на новите ни представителства в Плевен, Стара Загора и Добрич.

ИНОВЕКС Сервиз е дружеството, при което инвестициите на компанията са непрестанни. В момента закупуваме пакет високопороходими автомобили, необходими за сервизната дейност по тежки терени, както за строителния, така и за земеделския сектор. Нашите сервизни специалисти безспорно са най-добре оборудваните, добре подготвени и всеотдайни в нашия бранш днес.Всички новини »