INOVEX
Новини
ЛИДЕРЪТ ПРИ ТОВАРАЧИТЕ ДОСТЪПЕН ВЕЧЕ И ЗА БЪЛГAРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ ЛИДЕРЪТ ПРИ ТОВАРАЧИТЕ ДОСТЪПЕН ВЕЧЕ И ЗА БЪЛГAРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
24.06.2013

ИНОВЕКС Земеделска Техника, част от ИНОВЕКС Груп представя на земеделците в България немския лидер при производството на челни товарачи - ATLAS. От последните 10 години, ИНОВЕКС Груп чрез дъщерните си дружества е изключителен представител на ATLAS за България.

Челните товарачи АTLAS са безспорно най-продаваните и уважавани машини в своя клас в Европа и в България. Всепризнати по качество и надеждност – машините АTLAS работят безпроблемнно във всяка строителна компания и във все повече земеделски производства в България.

Поради широкия обхват на предлагани модели, те намират място като надежден помощник в земеделскя сектор, както с компактните товарачи във всяко едно малко стопанство, така и с по-мощните си модели при големите зърнопроизводители и животновъди. 

Специално за земеделските нужди е разработен модела AR 75e Tele, съчетаващ изключителните параметри на телескопичен товарач с височина на повидгане до 5м, товароподемост до 6т и сила и компактни размери на класически съчленен челен товарач с шарнинрана рама. Мощноста му от  75к.с. с двигател Deutz последно поколение Tier 4, го прави изключително икономичен и същевременно достатъчно мощен, за да отговори на всяка една земеделска дейност. Комфорта на оператора в по-просторна кабина, безспорно е едно от главните му предимства пред стандартен телескопичен товарач. Кабината е разработена съобразно стандартите за безопаснот ROPS и FOPS, като конструкцията и позволява по-висока позиция на седене на оператора, осигуряваща по-добра видимост и съответно по-лесна маниполация и контрол на действие. Патентованата хидравлична бързосменна плоча е стандарт за марката АTLAS. Тя превръща за секунди товарача в най-универсиалния помощник, със светкавичната трансформация на  нужния прикачен инветар само с натискане на едпо копче от джойстика на оператора, без да се налага неговото напускане на кабината.  

Пълната гама товарачи АTLAS включва 14 модела, от които най-малкият модел е AR30 със стандартен обем на кофата 0.32 м³, работно тегло 2150кг. и дизелов двигател Perkins с мощност 34 конски сили.  Компактните му размери го правят отличен избор за тесни и ограничени пространства в животновъдния сектор, а най-мощния модел AR105e с двигател Deutz TCD 4.1 Turbo с работно тегло от 9450 килограма и капацитет на кофата за зърно до 4 м³, е идеалният помощник за обслужване в по-натоварените сектори.

Новата серия е  - „По-голяма мощност, по-ниска консумация на гориво” обхваща моделите от 75 конски сили нагоре, които са с качествено изпитани екологични двигатели, осигуряващи до 12% по-голяма мощност при по-ниска консумация на гориво. Новоразработените двигатели Deutz серия TCD покриват  изискванията на EU Stage IIIB и US EPA Tier 4. Моделите на ATLAS weycor използват следните три типа двигатели: TCD 2.9 L4, TCD 3.6 L4 и TCD 4.1 L4 , окомплетовани с високо качествените компоненти на дългогодишните пратньори на ATLAS - Linder Hydraulic Bosch Rexroth.

Тази комбинация е причина още от 70-те години на миналия век до днес компанията АTLAS да е доказания номер едно продукт в своя клас в Европа, с ненадминато качество и надежност – оставащи верни на мотото „произведен в Германия“.Всички новини »