INOVEX
Новини
ATLAS WEYHAUSEN ПРЕДСТАВИ НА BAUMA НОВИ МОДЕЛИ И РАЗРАБОТКИ С НОВОТО ИМЕ ATLAS WEYCOR ATLAS WEYHAUSEN ПРЕДСТАВИ НА BAUMA НОВИ МОДЕЛИ И РАЗРАБОТКИ С НОВОТО ИМЕ ATLAS WEYCOR
03.05.2013

ATLAS WEYHAUSEN ПРЕДСТАВИ НОВИ МОДЕЛИ И РАЗРАБОТКИ С НОВОТО ИМЕ ATLAS WEYCOR

Немската марка лидер в производството на челни товарачи представи на bauma 2013 изцяло обновената си гама челни товарачи  и валяци под новото име ATLAS weycor. Верни на мотото „иновации на базата на традицията”, новата гама олицетворява 40 годишния опит и качество на ATLAS WEYHAUSEN, в съчетание с най-съврменни технологии - изразени в новата продуктова линия ATLAS WEYCOR. Новата гама челни товарачи е оборудвана с новоразработените двигатели Deutz ,новата серия „е” отговаряща на изискванията за вредни емисии, патентованата Start-stop  система, обновен дизайни и два нови модела.

На bauma 2013 дебютираха  новите модели AR60 и AR105e. С тези две попълнения гамата  челни товарачи ATLAS weycor покрива пълна гама от модели с обем на кофа от 0,32м3 до 2,7м3 и вариации в размерите и приложенията.

Дебютанта AR30 e най-малкият модел сред челните товарачиATLAS weycor със стандартен обем на кофата 0.32 м³, работно тегло 2150кг, ширина 1,25 м. и дизелов двигател Perkins с мощност 34 конски сили.  Той е разработен, за да отговори на нуждите в строителството и поддръжката на пътища, където работните площадки са тесни и с ограничен достъп.

С включването си в редиците на товарачите ATLAS, AR105e  става най-мощния модел в гамата, със завидното работно тегло от  9450 килограма и капацитет на кофата до 2,4 м³ и  двигател Deutz TCD 4.1 турбо. AR 105е има нов тип кабина, която ще се появи и на новите модели AR 65е - AR 85е в началото на следващата година. Всички елементи за управление са преработени, с най-важните елементи, интегрирани в нов многофункционален подлакътник.

AR 105e e от моделите на новата серия е, които вече оперират със специално разработените нови двигатели Deutz TCD.

Новата серия е - „По-голяма мощност, по-ниска консумация на гориво” обхваща моделите от 75 конски сили нагоре, които са с качествено изпитани екологични двигатели, осигуряващи до 12% по-голяма мощност при по-ниска консумация на гориво. Новоразработените двигатели Deutz серия TCD покриват  изискванията на EU Stage IIIB и US EPA Tier 4. Моделите на ATLAS weycor използват следните три типа двигатели: TCD 2.9 L4, TCD 3.6 L4 и TCD 4.1 L4.

Съвместно с Deutz  и пратньорите си Linde Hydraulics и Bocsh Rexroth, ATLAS weycorпоказа разработената  “Start-Stop” система при моделите от сериятае  AR60e и AR80e.

Тя предлага избор от хидравлично и електрическо задвижване, като избора може да бъде направен и активиран чрез педала на газта, джойстика или волана. Тази система автоматично изключва двигателя при нулево натоварване до стартиране на следващо, когато хидравликата незабавно рестартира двигателя отново. С това ново решение се избягва продължителния период на консумация на гориво на празен ход на машината.

Гамата двубандажни и eднобандажни валяци ATLAS weycor остава с познатите модели. Моделите еднобандажни валяци са с промена просторна кабина с отлична периферна видимост и ниска конструктивна височина, която позволява идеална видимост при заден ход благодарение на новата наклонена структура на капака на двигателя и компактния му дизайн. Цялата предна конструкция е заварена, за да се гарантира максимална стабилност. Валяците  ATLAS weycor са оборудвани с предни и задни ножове за отстраняване на полепнал материал  при влажни почви, а системата за „HA Control”  гарантира съвършеното им приспособяване към различни типове настилка и подобрена способност на катерене при трудни терени, като изграждане на диги и насипи.

Снимки от изложението може да разгледате на нашата facebook страница https://www.facebook.com/photo.php?fbid=464174566997749&set=a.464173456997860.1073741825.222837654464776&type=3&theaterВсички новини »