Акценти от щанда на ИНОВЕКС на БАТА АГРО 2021

Акценти от щанда на ИНОВЕКС на БАТА АГРО 2021

На тазгодишното издание на БАТА АГРО, ИНОВЕКС Груп дебютира с две нови партньорства:    

Уважаваната и добре позната на българския пазар марка за почвообработваща техника FARMET и италианският производител DONDI. Партньорството с FARMET бе обявено в началото на годината като ИНОВЕКС Груп е единственият официален вносител на марката за България и поема грижата за всички поръчки на резервни части за вече продадените машини на марката в страната.

 

С италианският бранд DONDI, ИНОВЕКС показа най-ефективната сечка на пазара, подходяща за трактори с мощност от 150 до 180к.с с диаметър на валяка 860см, пълнещ се с вода за тежест до 6.5 тона.                      

На щанда на компанията бе представен за първи път в България комбинирания стърнищен култиватор от серията TRITON на FARMET, който съчетава работата на дисковите брани SofteR и стърнищния култиватор Triolent. Комбинацията с най-съвременна дискова секция с независими дискове и дълбока обработка до 35см. на чизелите позоволява висока работна скорост до 20км/ч и прави култиваторите TRITON безупречни в  обработката на стърнища. Дисковете нарязват, чизел-органите с нон-стоп защита агресивно разрохкват почвата и смесват ефективно растителните остатъци, подравняващите дискове редуцират големите буци и предварително подравняват, а валякът финализира с обратно уплатняване и разрушаване на последните буци.

Посетителите видяха от близо и 8-метрова дискова брана от серията SOFTER със система за постоянно налягане против вибрации и предни опорни колела. С дълбоката обработка до 12см дълбочина и високата работна скорост до 20 км/ч., дисковете безпроблемно нарязват растителните остатъци, разрохкват и подравняват почвата, а валякът финализира с уплътняване и разрушаване и на последните буци. Изборът на двойно-дисков валяк DDR или тежък метален дисков валяк SDR осигуряват безпроблемна работа и в по-влажни почви, като моделът представен на Бата бе с двоен тръбен/шинен/ спирален валяк. Предимствата на браните с марка FARMET са специално проектираният перфектен агресивен ъгъл на дисковете и извитата им форма, осигуряващи безкомпромисна работа при всякакви почви  

Флагманът на компaнията компактора модел К800 от серията KOMPAKTOMAT, отново в 8 метров вариант. Гарантиращ перфеткна работа с 7 обработки на почвата само с 1 минаване - най-оптимална производителност, отлично изравняване на повърхността, фино раздробяване и образуване на добре уплътнено сеитбено легло при високата работна скорост до 14км/ч.

Навесен модел от стърнищните култиватори серия TRIOLENT, модел TX 470 NS. Култиваторите TRIOLENT обработват почвата в 3- степени, осигуряващи лесно проникване на водата и запазване влажността на почвата и идеално смесване на растителните остатъци. С дълбоката обработка до 35см и високата работна скорост до 20 км/ч, работните органи агресивно разрохкват почвата и смесват ефективно растителните остатъци, подравняващите дискове редуцират буците и предварително подравняват, а валякът финализира с доразбиване и обратно уплатняване.

Другите важни акценти на щанда на ИНОВЕКС бяха представени от дългогодишните партньори BERTI,SIP и CAPELLO.

Именно на Бата Агро 2021 дебютира най-новият модел 9400 Pro от серията хедери за слънчоглед серия HELIANTHUS

и сгъваемият 12-редов хедер за царевица от серията Quasar.

Хедерите Quasar са предпочитани заради супер производителения раздробител на стебла с 3 ножа на ред, който гарантира за жътва без никакви загуби, а двойната трансмисия в маслена баня гарантира високата производителност при работа. 

При добре познатите мулчери BERTI бяха изложени топ моделите от най-предпочитаните мулчери за страната.

От универсалните мулчери, подходящи за всяко средно-голямо стопанство от серия EKR/S и TBM, през изключителните лидери в горскoто стопанство-мулчерите от серията EFX MD и сердия DT – с двойна трансмисия до стърнищните решения от сериите Land и TSB/P.

ПАРТНЬОРИ